KOJENERASYON SİSTEMLERİ

Dönem içi birkaç arkadaşla hazırladığımız projemiz

KOJENERASYONUN TANIMI
Tek bir sistemden eş zamanlı olarak elektrik ve/veya mekanik güç ile kullanılabilir ısı üretilmesi demek olan kojenerasyon veya diğer adıyla Bileşik Isı ve Güç Üretimi tekniğinde ana kaynak; kullanılan gaz türbini veya gaz motorunun jeneratör gücü ile motor soğutma ısısı, yağlama yağı ve egzost gazının ısısıdır.
Primer yakıt rezervlerinin azaldığı ve global rekabetin arttığı günümüz ortamında enerji girdilerinde süreklilik, kalite ve asgari maliyetleri sağlamak, kaçınılmaz olmuştur. Bu anlamda kojenerasyon günümüz çağdaş "enerji yönetimi" teknikleri içinde ön sıralarda yer almaktadır. Kojenerasyon kısaca, enerjinin hem elektrik hem de ısı formlarında aynı sistemden beraberce üretilmesidir. Bu birliktelik, iki enerji formunun da tek tek kendi başlarına ayrı yerlerde üretilmesinden daha ekonomik neticeler oluşturmaktadır. Basit çevrimde çalışan, yani sadece elektrik üreten bir gaz türbini ya da motorun kullandığı enerjinin %30-40 kadarını elektriğe çevirebilir. Bu sistemin kojenerasyon şeklinde kullanılması halinde sistemden dışarıya atılacak olan ısı enerjisinin büyük bir bölümü de kullanılabilir enerjiye dönüştürülerek toplam enerji girişinin % 70-90 arasında değerlendirilmesi sağlanabilir. Bu tekniğe "birleşik ısı-güç sistemleri" ya da kısaca "kojenerasyon" diyoruz.

Proje Yeni Link

5 yorum:

emrahustun dedi ki...

proje doc dosyası açılmıyor, bağlantı hatalı.

onur kalecik dedi ki...

tamam hallettim saolasın aga

Adsız dedi ki...

dosyaya ulaşamıorum tekrar upload edebilirmisiniz...

onur kalecik dedi ki...

Geocities engellendiğinden link bozulmuş linki yeniledim kolay gelsin

Unknown dedi ki...

How to make money from betting on football - Work Tomake Money
If febcasino you're having problems finding a winning bet online for the goyangfc day of your choosing, then there are nba매니아 plenty of หาเงินออนไลน์ opportunities available right 바카라사이트 here.